in Uncategorised
18. 01. 08
A1. Glitimo turintys javai (t. y. kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos atmainos) ir jų produktai, išskyrus:
  1. kviečių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus, turinčius dekstrozės
  2. kviečių pagrindu pagamintus maltodekstrinus
  3. miežių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus
  4. javus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai

A2. Vėžiagyviai ir jų produktai

A3. Kiaušiniai ir jų produktai

A4. Žuvys ir jų produktai, išskyrus:

  1. žuvies želatiną, naudojamą kaip vitaminų ar karotinoidų pagalbinę medžiagą
  2. žuvies želatiną ar žuvų klijus, naudojamus alaus ir vyno skaidrinimui

A5. Žemės riešutai ir jų produktai

A6. Sojų pupelės ir jų produktai, išskyrus:

  1. rafinuotą sojų pupelių aliejų ir riebalus
  2. natūralių tokoferolių mišinius (E306), natūralų d-alfa tokoferolį, natūralų d-alfa tokoferolacetatą, natūralų sojų pupelių d-alfa tokoferolio sukcinatą
  3. iš sojų pupelių aliejaus gautus fitosterolius ir fitosterolio esterius
  4. augalinių stanolių esterius, pagamintus iš sojų pupelių aliejaus sterolių
A7. Pienas ir jo produktai (įskaitant laktozę), išskyrus:
  1. išrūgas, naudojamas alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai
  2. laktitolį

A8. Riešutai, t. y. migdolai , lazdyno riešutai , graikiniai riešutai , anakardžiai , pekaninės karijos , brazilinės bertoletijos, pistacijos, makadamijos ar Kvinslendo riešutai bei jų produktai, išskyrus riešutus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai

A9. Salierai ir jų produktai

A10. Garstyčios ir jų produktai

A11. Sezamo sėklos ir jų produktai

A12. Sieros dioksidas ir sulfitai, kurių koncentracija didesnė kaip 10 mg/kg arba 10 mg/l, visame SO 2 skaičiuojami paruoštiems vartoti produktams arba produktams, atgamintiems pagal gamintojų nurodymus

A13. Lubinai ir jų produktai

A14. Moliuskai ir jų produktai